Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Informace o výpadcích v aktualizaci dat, radarových snímků atd. Zde můžete výpadek služby také oznámit.
Post Reply
MartinN
Posts: 10
Joined: 07.09.2009 18:15
Location: Ostrava
Contact:

Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by MartinN » 02.05.2010 22:21

Dobrý den,
již několikrát se mi stalo, že delší dobu neproběhla automatická aktualizace hlavních dat (ICAO: LKMT). Dnes to bylo přes 33 hodin. Datové připojení na internet mám při tom v Ostravě bez problémů a několikrát jsem za tu dobu surfoval z mobilu na netu. Používám integraci do SPB MS (perfektní věc). Mé nastavení pro hlavní met.data: Aktualizovat při synchronizaci s PC: ANO, Aktualizovat automaticky: ANO, (další dvě pole nezatržena). Nějaká rada kde může být problém?

Bylo by možné v příští verzi programu umožnit nastavení "vynucené" automatické stažení aktualizace po XY hodinách?
LG G2, Stock ROM 4.4.2

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 442
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by Radim » 03.05.2010 09:12

Bohužel vše závisí, tedy kromě korektního připojení k Internetu, také na dostupnosti serverů s předpovědí. A to dokonce dvou-stupňově. Není-li tedy dostupný (nebo je, ale s velkým zpoždění a dojde k ConnectionTimeout) server softimage.cz a také/nebo zdrojový server s předpovědními daty, nelze aktualizaci provést. Jde-li o aktualizaci automatickou, pokusí se Meteoservis o aktualizaci o hodinu později. Ručně samozřejmě můžete data stáhnout (nebo se o to pokusit) kdykoliv.

Bohužel tyto problémy s dostupností web serverů nejsem schopen nijak ovlivnit.

ked
Posts: 2
Joined: 09.05.2010 11:02

Re: Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by ked » 09.05.2010 11:08

Mám podobný problém - již 12dnů se mi nezdařila aktualizace hlavních ani radarových dat.
A to jak přes WiFi (resp. 10M UPC), tak přes GPRS (resp. EDGE O2).
Pokus o aktualizace končí na nenavázaném spojení se serverem (Status: Timeout) v jakoukoliv denní či noční dobu :-(

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 442
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by Radim » 10.05.2010 08:49

A to mluvíme o aktualizaci manuální a nebo té automatické?
Pro mne celkem dost podstatný detail.

Zvláštní je, že např. u mne a několika dalších v mém okolí, co mám možnost osobně zkontrolovat, vše víceméně funguje OK. Tedy až na pár drobných problémů, které budou v další verzi doufám dořešeny, všechno funguje.

Jinak mám vyzkoušeno, že občas, když se třeba nepodaří, ani opakovaně, vytvořit např. GPRS spojení, pomůže celkem spolehlivě restart zařízení. Problém totiž může vězet kdekoliv, tedy v zařízení a samozřejmě nezapomínejte na to, že aby aktualizace proběhla správně, musí být "k dispozici" 2 různé webové servery, skrze nichž Meteoservis aktualizace stahuje atd.

ked
Posts: 2
Joined: 09.05.2010 11:02

Re: Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by ked » 10.05.2010 09:14

Jedná se mi o ruční aktualizace přímo v MDA (HP iPaq HW 6915)
Ptal jsem se ještě známého a tomu to funguje bez problémů.
Mě to dříve pracovalo spolehlivě. Problém mám zhruba až od instalace verze 1.80. Nepomohla přeinstalace, ani downgrade na 1.70. A restartu ani nemluvím.
Už vidím, že problém je jen v mém zařízení, ale už nevím, jak si s tím poradit :-(
Program mě přišel úžasný, ale bez aktuálních dat je mi bohužel k ničemu :cry:

Máte ještě nějaký nápad, jak by šel problém vyřešit? Active Sync nepoužívám a když to nebude nutné, tak ani nechci. KED

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 442
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Výpadky (dlouhodobé) mezi aktualizacemi

Post by Radim » 10.05.2010 12:41

Mrkněte se sem:
http://forum.softimage.cz/viewtopic.php?f=21&t=256
A tam taky pokračujte v diskuzi prosím...

PS.
Doporučuju vyzkoušet dostupnost serveru, viz můj příspěvek ze 04.05.2010 v tomtéž vláknu.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests