Právě je 08.09.2010 12:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
"Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70 
Autor Zpráva

Příspěvek 28.02.2010 00:11 - "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
Dobrý den,
nejprve bych chtěl poděkovat za vývoj této, podle mě nejlepší, aplikace pro Windows Mobile. Používám ji již opravdu dlouho a jsem vždy s novými verzemi spokojen, jen nyní mám takovou drobnou výtku na grafické vykreslení.

Když se podívam i do tohoto vlákna vytvořeného autorem - viewtopic.php?f=10&t=239 je tam ta "chyba" patrná také, ale na obou screenech je ta "trojčára" stejně velká. Já mám HTC Touch HD (WVGA rozlišení), kde se to zobrazuje následovně, jednou větší, jednou menší:

http://farm5.static.flickr.com/4066/439 ... 27ef_o.png

http://farm3.static.flickr.com/2703/439 ... bb70_o.png

Co to je? Jaký to má význam? Jedná se o chybu nebo je to záměr? Každopádně za mě bych poprosil o odstaranění této nepříjenmnosti.

Jinak ještě stále čekám, s jakou verzí příjde lepší optimalizace pro WVGA displeje. Když jsem si HTC Touch HD v listopadu 2008 koupil, bral jsem to jako normální, že není ani Meteoservis, podobně jako většina WM aplikací optimalizovaný pro WVGA rozlišení. Nyní si ale říkám, že když zařízení s tímto displejem rapidně přibývá, že by mohla být lepe využita plocha např. v obrazovce č. 2, kde je dole docela dost velký kus nevyužitého prostoru nad ovládácími tlačítky. Klidně by se tam vlezla ještě jedna předpověď.

A ještě jedna chyba. Při najetí do nabídky Online servis uvidím pouze jakýsi výřez textu viz. screen. Nemůžu s tím nic dělat - pousouvat, zoomovat, ani si to pořádně přečíst. Tento problém jsem pozoroval již u předchozí verze 1.60.

http://farm3.static.flickr.com/2738/439 ... 12f4_o.png

Každopádně děkuji za odpověď na mojí první otázku ohledeně té nepříjemné trojčáry. Za vyjádření k lepší podpoře WVGA, které bude postupně pravděpodobně nejrozšířenějším rozlišením u WM, ale i u jiných platforem. A také vyjádření k problému s Online servisem. Děkuji.

Site Admin

Příspěvek 01.03.2010 10:04 - Re: "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
S tou "trojčárou" je to bohužel probléme u Wide displejů, nicméně jen kosmetický, takže s nižší prioritou. Vím o něm, ale pokusím se něco udělat v některé z dalších verzí.

Optimalizace pro WVGA přístroje zatím nebude. Program vznikl pro QVGA a bohužel by to teď znamenalo velký zásah do kódu aplikace atd. Na což nemám absolutně čas. Navíc, se plánuje zcela nová verze, takže by to bylo i mrhání času...

S tím OnlineServisem: problém (podobný) mám i na svém zařízení a je způsoben systémovu implemetací InternetExploreru ve WM. Bohužel zatím nevím, jak to vyřešit. Pokud chcete můžete na online servis přistoupit z vašeho prohlížeče např. Opery.
Najdete jej zde: magazin.softimage.cz/meteoserviswmo

Příspěvek 01.03.2010 11:59 - Re: "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
tak ja osobne som si to uz upravil sam - novym grafickym tlacitkom... pravda nie kazdy to asi zvladne - ak by bol zaujem mozem konkretne tlacitko prilozit - staci potom prepisat jeho original...
vysledok prikladam...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

....................
Samsung Omnia i900 8+8GB

ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 01.03.2010 14:25 - Re: "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
Děkuji Hujerovi za odpovědi na všechny mé otázky.

Ta lepší optimalizace pro wide rozlišení (ten nevyužitý prostor ve spodní 1/3) a Online Servis mě moc netíží, jen jsem se chtěl poptat jak to vypadá do budoucna s řešením těchto problému.

Co se týče té nepříjemné "trojčáry", tak děkuji uživateli orol za zajímavý typ, vyřeším tento problém pravděpodobně stejně jako vy. Vůbec jsem netušil, že na tu "trojčáru" lze klikat. Nyní, když to už vím, mi tlačítka ze šipkami přijdou i docela praktické (ikdyž ta samá funkce je vlastně uplně dole v ovládací liště). Jestli bych tedy mohl, poprosil bych uživatele orol, jesli by mi mohl někde upnout ty jeho ikonky ze šipečkami. Mnohokrát děkuji :)

Ještě jen takový malý dotaz k těm šipečkám nahrazujícím onu "trojčáru". Nahrazuje se onen soubor 2x (jakože pro každou z těch dvou obrazovek, kde se zobrazuje) nebo pouze jednou? Kdyby se nahrazoval v každé zvlášť nebylo by možná od věci mít na první obrazovce s grafy šipku tohoto směru -> a na druhé obrazovce šipku tohoto směru <- připadalo by mi to takové logičtější, jakože tam a zpět :)

Příspěvek 13.03.2010 14:35 - Re: "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
pozdravujem,
vasu/tvoju prosbu som nasiel uplne nahodou pri prechadzani fora - tak reagujem az teraz...
vsetky obrazky prikladam do baliku ZIP - staci rozbalit a prepisat existujuce subory (pre istotu povodne zalohovat!!!)
co sa tyka otazky na sipku -> a <- tak odpoviem ze tie sipky zobrazuje ta samy subor - i ked na oboch obrazovkach ma malinko iny rozmer (neviem ci to je zamer alebo bug)... mne osobne tuto sipku vobec k zivotu netreba ;-) to je skor tema pre hujera - ako to vyriesi do dalsich verzii
teraz ma ale napada - ze sipky ktore pouzivam su na mensie obrazovky ako je HTC Touch HD... takze asi nepomozu... ja som len Samsung Omnia WQVGA :ugeek:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

....................
Samsung Omnia i900 8+8GB

ICQ Zobrazit autorovy stránky
Site Admin

Příspěvek 15.03.2010 14:22 - Re: "Chyba" v zobrazení u nové verze 1.70
Ta "trojčára" slouží jako "rukojeť" pro přepnutí do/z panelu s grafem na panel s předpovědí. Hlavně pro ty, kdo nemají nastaven panel s grafem jako první/výchozí panel.
Pokud ale nechcete mít tuto ikonu zobrazenou vůbec (místo kde ikona leží bude stále klikatelné) stačí nahradit soubor overview.png za obrázek (se stejnými rozměry), který bude prázdný a bude zcela průhledný tj. 100% transparency - podobně jako je třeba obrázek w0.png.

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ]