změna místa na Praha

Určeno pro zařízení s operačním systémem Windows Phone
Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

změna místa na Praha

Post by Radek » 04.06.2013 20:23

dobrý den, mám Nokia Lumia 820 - vše aktualizované. V neplacené verzi lite a nyní (po nákupu) ve verze Metesoservis se mi čas od času (v placené verzi od neděle dnes poprvé) samovolně změní místo předpovědi z Brno na Praha. Co s tím?

Radek

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: změna místa na Praha

Post by Radim » 05.06.2013 10:09

To je nějaké divné. Budu potřebovat lepší popis a také sledování situace, jelikož to by stát nikdy (samovolně) nemělo. Vlastně mě napadá jen jedno vysvětlení, ale nebudu ho vnucovat a spíše se pojďme dobrat pravdy.

Odpovězte mi zatím prosím na tyto otázky:
1. Změnilo se (samovolně) kromě změny místa ještě něco? Mám namysli jiné nastavení aplikace, třeba kompenzace teploty pro toto místo nebo jakékoliv jiné nastavení (viz dialog Nastavení aplikace).
Pokud na tuto otázku nedokážete teď odpovědět, proveďte nějaké vlastní nastavení (odlišné od výchozího) - třeba nastavte "rychlost větru zobrazovat v m/s" apod. - a jakmile se vám to stane příště, zkontrolujte, zda ostatní nastavení zůstala zachována či nikoliv.

2. Nemáte náhodou zapnutou automatickou lokaci (dle GPS), že ne?

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 25.07.2013 22:59

1/ Nechávám defaultní nastavení, takže nevím zda se něco mění. Zadávám - podle Vaší rady - "rychlost větru zobrazovat v m/s" a uvidíme...
2/ místo mám nastavené jen "Brno" (a ke změně dochází i když z Brna nevytáhnu paty, a už vůbec ne do Prahy na kterou se to mění)

U nové verze s funkcí "oblíbená místa" jsem myslel, že je to v pohodě (dlouho bylo), ale už se změnilo místo na "Praha", stejně jako předtím už 2x

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: změna místa na Praha

Post by Radim » 26.07.2013 12:41

Praha se nastaví automaticky jako výchozí místo, pokud ještě není uloženo nastavení tj. např. při prvním spuštění aplikace. Pokud by se Praha samovolně nastavila i později, tak to znamená, že nastavení aplikace bylo smazáno a nebo se nějakým způsobem porušila integrita tohoto souboru nastavení a systém jen vygeneroval jako nový. S tím bohužel aplikace nemůže nic moc dělat. To se občas několika lidem stávalo také u jiných aplikací (viz třeba toto forum http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=28850).

Právě ona změna default nastavení (ve vašem případě rychlost "větru zobrazovat v m/s") nám pomůže odhalit, zda je tomu tak i ve vašem případě. V odkazovaném foru najdete i několik rad co s tím.

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 23.08.2013 15:08

nechci to zakřiknout, ale zatím nastavení stále "drží"

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: změna místa na Praha

Post by Radim » 23.08.2013 16:31

To je dobře!
Bohužel ani já ani aplikace Meteoservis toto chování neovlivní a pokud se nastavení smaže, je to na straně operačního systému. No však uvidíme...

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 23.08.2013 16:37

Nechápu, nerozumím, to není normální!
Právě jsem vzal do ruky telefon a nastavena PRAHA! Podotýkáme, že když jsem psal dnes první příspěvek, tak jsem na telefon ani nešáhl. Jen jsem si prostě u PC vzpomněl a napsal jsem, protože už to bylo poměrně dlouho od posledního příspěvku.
Nastavení zobrazovat rychlost větru v m/s - "zapnuto".
To není o kódu, to jsou čáry a kouzla!

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: změna místa na Praha

Post by Radim » 26.08.2013 11:17

No tak to je fakt divné. Vůbec netuším, jak by se to mohlo stát. Vlastně jedna možnost mne napadá, ale nechce se mi věřit, že by to mohlo nastat. Zkusím u sebe pár testů a evt. popřemýšlím více, ale zatím bohužel žádné řešení nemám.

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 11.11.2013 20:29

...takže včera zase Praha
Žádná jiná app to nedělá, fakt nevím

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: změna místa na Praha

Post by Radim » 12.11.2013 08:31

Bohužel ani já né.
Ani nepíšeš o dalších symptomech, jako jestli se resetovalo nastavení na výchozí hodnoty, nebo se nastavilo jen město apod. (viz. předchozí příspěvky).

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 13.11.2013 16:45

Byl to jen povzdech, Chová se to stále stejně, resetuje se jen místo - 23.08.2013 16:37

Radek
Posts: 8
Joined: 04.06.2013 20:17

Re: změna místa na Praha

Post by Radek » 30.01.2014 21:40

Dobrý den, tak nevím jestli to může souviset, ale dnes jsem provedl "obnovu do továrního nastavení" telefonu a zakoupená aplikace Meteoservis se mi jako jediná neobnovila! V historii nákupů vůbec nefiguruje, nemám jediný záznam že jsem si ji kdy koupil. Nemůže to souviset s problémem který již tak dlouho řešíme?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests