poradie radarovych snimkov

Určeno pro zařízení s operačním systémem Windows Phone
Post Reply
thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

poradie radarovych snimkov

Post by thom » 13.05.2014 18:20

Zdravim,
vsimol som si jednu vec - pri aktualizacii radarovych snimkov mi stare ostanu v zozname namiesto tych co by tam mali byt. Tato chyba je tam od kedy to pouzivam. (2 verzie dozadu)
Nemam zapnute aktualizacie na pozadi...
Napriklad dnes:
1. rano som si pozrel aktualne snimky zrazok na Slovensku asi (okolo 10.00)
2. neskor okolo 17.15 so si isiel pozriet znova - aplikacia aktualizavala aktualne snimky
3. po kliknuti na mapu Slovenska je zobrazena aktualna snimka
4. kliknutim na tlacitko predchadzajuca snimka sa zacali stahovat chybajuce data
5. prechadzanim snimkov manualne/automatiky mi ich zobrazuje v poradi: (uz davam aktualne poradie po spusteni - ukazuje v hornom rohu 17:50)
13:45, 14:00, 14:20, 14:30, 14:45, 15:00, 15:20, 15:30, 15:45, 16:00, 16:15, 9:30, 9:45, 17:00, 17:15, 17:50

snad som to vysvetlil dostatocne :)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 459
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 14.05.2014 08:37

Ahoj

Tohoto problému jsem si nevšimnul, jelikož rad.snímky Slovenska nemám stále na očích, ale ověřím to. Problém je pravděpodobně v tom, že u slovenských snímků jsou často rozdílné intervaly mezi snímky tedy někdy jen 10 minut a někdy 15 i 20 minut. Tady bude asi zakopaný pes. Jen doufám, že se mi to podaří nasimulovat, pak chybu napravím.
A ty domluv slovenským kolegům v SHMU ať se polepší... :D ;)

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 14.05.2014 13:44

Napr. ked som to pozeral dnes rano, tak to stiahlo vsetky v rade, ale teraz som znova pozeral a stiahlo to iba jednu predchadzajucu, zvysok ostal z rana, cize zobrazuje tieto snimky: (pocet nastaven na 16)
5:30 ... 8:50, 13:00, 13:15 - skor to vypada ako keby ignoroval hodiny v case - vid aj predchadzajuci zoznam, ked tie 2 tam vlozil podla minut dobre...

Budem to sledovat aj v ceskom radare, ci to nastane.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 459
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 14.05.2014 15:32

Ahoj. Udělal jsem úpravu skriptů na webovém serveru, což by snad mělo zjistit lepší stahování radarových snímků SR a tedy snad i vyřešit tvůj problém. Ideální by to samozřejmě bylo změnit přímo v aplikaci resp. celou část kódu předělat, ale na to teď nemám čas. Takže doufám, že to alespoň dočasně problém vyřeší a snímky se budou správně stahovat.

Každopádně to prosím chvíli sleduj (snímky SR) a dej vědět co a jak.

PS. Chvilku, tedy pár hodin, to potrvá, než se vše ustálí s novými skripty, takže ideální začátek sledování bude až dnes večer a nebo od zítřka.

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 15.05.2014 10:25

Vypada ze sa vam to podarilo vyriesit, zatial to funguje bez problemov :)
Keby sa nieco vyskytlo, dam vediet.
Dakujem za dobru podporu, a prajem vam vela spokojnych zakaznikov.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 459
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 15.05.2014 11:12

Tak fajn. Díky za info.

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 15.05.2014 16:58

Tak je to tu spet :(
Teraz mi zobrazuje tieto snimky:
12:30,12:45,13:00,8:00,8:15,8:30,8:45,9:00,9:15,9:30,9:45,10:45,15:45,16:00,16:15,16:30
pocet zlych sedi s tymi co chybaju (13:15 ... 15:30)
tak sa budem tesit na update ;)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 459
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 15.05.2014 18:00

No, já vím přesně kde je chyba, ale bohužel to momentálně nejsem schopen vyřešit, jelikož by to vyžadovalo celkem zásadní přepracování stávajícího algoritmu. Zjednodušeně řečeno, problém způsobil výpadek snímku z 15:30. který nebyl ani v cca. 15:48 na serveru SHMU. Udělal jsem tedy alespoń ještě jednu malou změnu web-skriptu a uvidíme, mělo by to v takovém případě pomoci.

Problém si znamenám s nejvyšší prioritou a jakmile vyšetřím trochu času, tak se pustím do předělávky. Bohužel nemůžu teď nic slíbit co se týče času kdy to bude hotové...

Post Reply