poradie radarovych snimkov

Určeno pro zařízení s operačním systémem Windows Phone
Post Reply
thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

poradie radarovych snimkov

Post by thom » 13.05.2014 18:20

Zdravim,
vsimol som si jednu vec - pri aktualizacii radarovych snimkov mi stare ostanu v zozname namiesto tych co by tam mali byt. Tato chyba je tam od kedy to pouzivam. (2 verzie dozadu)
Nemam zapnute aktualizacie na pozadi...
Napriklad dnes:
1. rano som si pozrel aktualne snimky zrazok na Slovensku asi (okolo 10.00)
2. neskor okolo 17.15 so si isiel pozriet znova - aplikacia aktualizavala aktualne snimky
3. po kliknuti na mapu Slovenska je zobrazena aktualna snimka
4. kliknutim na tlacitko predchadzajuca snimka sa zacali stahovat chybajuce data
5. prechadzanim snimkov manualne/automatiky mi ich zobrazuje v poradi: (uz davam aktualne poradie po spusteni - ukazuje v hornom rohu 17:50)
13:45, 14:00, 14:20, 14:30, 14:45, 15:00, 15:20, 15:30, 15:45, 16:00, 16:15, 9:30, 9:45, 17:00, 17:15, 17:50

snad som to vysvetlil dostatocne :)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 14.05.2014 08:37

Ahoj

Tohoto problému jsem si nevšimnul, jelikož rad.snímky Slovenska nemám stále na očích, ale ověřím to. Problém je pravděpodobně v tom, že u slovenských snímků jsou často rozdílné intervaly mezi snímky tedy někdy jen 10 minut a někdy 15 i 20 minut. Tady bude asi zakopaný pes. Jen doufám, že se mi to podaří nasimulovat, pak chybu napravím.
A ty domluv slovenským kolegům v SHMU ať se polepší... :D ;)

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 14.05.2014 13:44

Napr. ked som to pozeral dnes rano, tak to stiahlo vsetky v rade, ale teraz som znova pozeral a stiahlo to iba jednu predchadzajucu, zvysok ostal z rana, cize zobrazuje tieto snimky: (pocet nastaven na 16)
5:30 ... 8:50, 13:00, 13:15 - skor to vypada ako keby ignoroval hodiny v case - vid aj predchadzajuci zoznam, ked tie 2 tam vlozil podla minut dobre...

Budem to sledovat aj v ceskom radare, ci to nastane.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 14.05.2014 15:32

Ahoj. Udělal jsem úpravu skriptů na webovém serveru, což by snad mělo zjistit lepší stahování radarových snímků SR a tedy snad i vyřešit tvůj problém. Ideální by to samozřejmě bylo změnit přímo v aplikaci resp. celou část kódu předělat, ale na to teď nemám čas. Takže doufám, že to alespoň dočasně problém vyřeší a snímky se budou správně stahovat.

Každopádně to prosím chvíli sleduj (snímky SR) a dej vědět co a jak.

PS. Chvilku, tedy pár hodin, to potrvá, než se vše ustálí s novými skripty, takže ideální začátek sledování bude až dnes večer a nebo od zítřka.

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 15.05.2014 10:25

Vypada ze sa vam to podarilo vyriesit, zatial to funguje bez problemov :)
Keby sa nieco vyskytlo, dam vediet.
Dakujem za dobru podporu, a prajem vam vela spokojnych zakaznikov.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 15.05.2014 11:12

Tak fajn. Díky za info.

thom
Posts: 4
Joined: 13.05.2014 17:58

Re: poradie radarovych snimkov

Post by thom » 15.05.2014 16:58

Tak je to tu spet :(
Teraz mi zobrazuje tieto snimky:
12:30,12:45,13:00,8:00,8:15,8:30,8:45,9:00,9:15,9:30,9:45,10:45,15:45,16:00,16:15,16:30
pocet zlych sedi s tymi co chybaju (13:15 ... 15:30)
tak sa budem tesit na update ;)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 447
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: poradie radarovych snimkov

Post by Radim » 15.05.2014 18:00

No, já vím přesně kde je chyba, ale bohužel to momentálně nejsem schopen vyřešit, jelikož by to vyžadovalo celkem zásadní přepracování stávajícího algoritmu. Zjednodušeně řečeno, problém způsobil výpadek snímku z 15:30. který nebyl ani v cca. 15:48 na serveru SHMU. Udělal jsem tedy alespoń ještě jednu malou změnu web-skriptu a uvidíme, mělo by to v takovém případě pomoci.

Problém si znamenám s nejvyšší prioritou a jakmile vyšetřím trochu času, tak se pustím do předělávky. Bohužel nemůžu teď nic slíbit co se týče času kdy to bude hotové...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest