Ziva dlazdice se neaktualizuje

Podpora pro zařízení se systémem Windows 10. Zde můžete kontaktovat autora aplikace a vyřešit tak Váš problém.
Post Reply
hamoun
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 21:39
Location: Opava

Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by hamoun » 26.05.2016 21:46

Po doporuceni se obracim na oficialni forum

aplikace nefunguje na pozadi
dlazdice ukazuje data pouze aktualni k poslednimu pusteni aplikaci.
casem se z ni stane "neziva dlazdice" - s obrazkem aplikace

nevidim aplikaci v seznamu moznych aplikaci bezicich na pozadi.
jsem si jist, ze to tam bylo.
MYSLIM si, ze odtamtud zmizela po zakoupeni ...

odinstalovat/nainstalovat jsem zkousel ..

930 - oficialni vetev - posledni verze W10M - .318
zkousel jsem prenastavovat delku obnovy (15, 20, 30min), to nepomohlo ...

vsecky ostatni dlazdice bezi
(meteoservis pro, chronos +, cistota ovzdusi, ...)

internet - wifi + neomezena data

jakmile rozkliknu aplikaci, vidim data z posledniho otevreni a ihned se aktualizujou.
dlazdice pak obsahuje posledni data ...

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 446
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by Radim » 27.05.2016 10:39

Za problémy s obnovou LiveTile se omlouvám a zároveň děkuji za upozornění. Testoval jsem snad úplně všechno, ale varianta, že na dlaždici budu mít jen info z veřejné stanice (což je zřejmě i váš případ) mi nějak unikla.
Sám stanici mám, takže jsem jak magor celou dobu testoval jen variantu se soukromou stanicí.

Problém byl tedy objeven a vše bude opraveno hned v následující verzi, kterou samozřejmě vydám co nejdříve.
Vydržte prosím...

MAC
Posts: 1
Joined: 27.05.2016 10:40

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by MAC » 27.05.2016 10:42

Hlasim stejny problem. Vybral jsem si nejblizsi Meteo stanici, pri spusteni aplikace se mi stahnou aktualni data, do te doby vse OK.
Mam dokonce v nastaveni nastaveno aby app bezela na pozadi. Ale na pozadi si nestahne data z te zvolene stanice, jen kdyz znovu app zapnu. Takze se ani prubezne neaktualizuje dlazdice...
Jinak super appka, diky ;)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 446
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by Radim » 27.05.2016 10:57

Jak jsem psal výše.
Problém byl tedy objeven a vše bude opraveno hned v následující verzi, kterou samozřejmě vydám co nejdříve.
Vydržte prosím...

hamoun
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 21:39
Location: Opava

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by hamoun » 27.05.2016 15:15

Moc díky za odpověď. Je to přesně, jak je popsáno. Mám jen "veřejnou stanici".
Aplikace je levnější, než kupovat stanici vlastní :)

Aplikace je jinak parádní ... ;)

jinak ... ale to je fakt jen návrh: podle me by se mohla zjednodusit ta dlazdice (ve stylu meteoservis)
dal bych pryc tu grafiku (teplomer), adresu dolu, stejnou velikosti, jako meteoservis (když jsou vedle sebe, at je to stejne) ... a zvetsit teplotu .. je tam ještě jeden radek (prave ten spodni) ... ale vzhledem k tomu, jak je zpracovany meteoservis, tak ono verim, ze to bude casem dokonale ve stylu, který nedokazu ani domyslet :)
takze to jsou opravdu jen drobnosti k super aplikaci ...

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 446
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by Radim » 27.05.2016 15:52

MeteoStation je UWP aplikace a pro dlaždici využívá systémové prvky, takže rozložení a grafika na dlaždici je omezená určitými pravidly. Ostaně tak je to doporučeno přímo od MS. Bohužel není možné si takzvaně dělat "co bych chtěl" jelikož rozložení a např. rozestupy mezi prvky nebo velikost či typ písma není možno měnit zcela libovolně.
Meteoservis je WP8 aplikace a generuje dlaždici jako obrázek zcela sám, což je jednak časově náročnější (více CPU času, větší spotřeba energie) a taky paměťově náročnější tj. skoro na hranici dovoleného limitu.

PS.
V budoucnu jistě přibude více rozložení na dlaždici. Momentálně lze např. využít tzv. jednoduchou variantu (viz Nastavení), kdy se zobrazuje pouze teplota.

hamoun
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 21:39
Location: Opava

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by hamoun » 30.05.2016 10:42

Moc díky za vysvětlení a za opravu dlaždice :)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 446
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Post by Radim » 30.05.2016 13:53

Nová verze vydána a problém by měl být odstraněn.
Viz http://forum.softimage.cz/viewtopic.php?f=75&t=1086

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest