Výpadek aktualizace v aplikaci

Podpora pro zařízení se systémem Windows 10. Zde můžete kontaktovat autora aplikace a vyřešit tak Váš problém.
Post Reply
Vita56
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 12:55

Výpadek aktualizace v aplikaci

Post by Vita56 » 01.06.2016 13:56

Včera jsem zaznamenal "divné" chování aplikace (PC, W10, poslední stabilní build). Po dobu asi jedné hodiny se v aplikaci neaktualizovaly veřejné stanice. Chování vlastní stanice nemohu posoudit, zatím ji nevlastním.
Někdy po 16 hodině jsem jsem zaznamenal, že u aktualizováno je současný čas, ale u změřeno je 15:18. Zkoušel jsem na přeskáčku tři stanice, které mám v oblíbených a u každé stanice se načetla data první stanice, ta z 15:18. Asi tak 20 minut jsem to různě přepínal, aktualizoval, porovnával s mapou na webu Netatmo. Na webu byla rozdílná data a tam se to aktualizovalo normálně. V aplikaci se to tvářilo, že aktualizuje ale data byla pořád ta stará z 15:18.
Někdy po těch 20 minutách se to začalo aktualizovat normálně. A v současné době se to chová podobně. Po spuštění aplikace se to aktualizovalo, ale po změně veřejné stanice tam zůstávají teď už 20 minut stará data první stanice.
Edit: A teď zase až po cca půl hodině se to začalo aktualizovat. Mně to vypadá, jako by API používané aplikací mělo krátkodobé výpadky. Ale hlavně, aplikace, pokud nenačte data ze stanice, tak nedá žádnou zprávu a nechá poslední načtená data, bez ohledu, že jsou stará, případně z úplně jiné stanice.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 444
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Výpadek aktualizace v aplikaci

Post by Radim » 01.06.2016 16:08

No, každopádně díky za sledování resp. testování, i když jak asi pochopíš z následujících řádků, byla tvá snaha tak trochu kontraproduktivní... 8-)

Problém tkví v tom, že bohužel, služba NetAtmo resp. její využívání přes jejich API, má jistá omezení tzv. rate limits. V zásadě jde o to, že jednotlivý uživatel této služby je omezen na určitý počet dotazů tj. volání tohoto API. Jedním z limitů je hodinový limit přístupů, který je bohužel nastaven dost nízko.
No a jelikož v případě, že uživatel nevlastní stanici a není tedy přihlášen svým účtem k NetAtmo, využívá MeteoStation interní účet, aby mohl i tak k informacím přistupovat. Bohužel, tento interní účet je tak společný pro všechny uživatele MeteoStation aplikace, kteří se nehlásí svým účtem. A práve proto byl tento rate-limit pro API volání překročen a vlastně je pravidelně překračován. To, že se to po chvíli "rozběhne" je dáno tím, že ono omezení po nějaé době vyprší a API volání je již možné.

V nejnovější verzi (16.5.3) jsem implementoval automatické přepínání mezi dalšími dvěma účty, takže by se situace mělo zlepšit, ale to vše zřejmě jen dočasně. Bude totiž nutné přistoupit k tomu, co jsem vlastně původně nechtěl. To jest, že každý uživatel MeteoStation si bude muset založit svůj vlastní účet u NetAtmo služby, aby mohl aplikaci využívat. Jenže i když jsem to nechtěl, bude to tak asi muset být. Jsem sice v jednání s provozovateli NetAtmo služby, ale jak to zatím vypadá, jiná volba nebude.

Než se vše dořeší, doporučuji, pokud se těmto problémům chceš vyhnout, založit si účet u NetAtmo už nyní a pak své přihlašovací údaje vložit do aplikace. Pro přihlášení stačí platný e-mail (na něj přijde po registraci potvrzovací email) a zvolit si heslo. Žádnou stanici nemusíš vlastnit. Mimochodem, existující uživatel ti naopak může (třeba později, třeba kámoš) nasdílet svou stanici atd.

Registraci lze provést zde: https://auth.netatmo.com/en-US/access/signup

Vita56
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 12:55

Re: Výpadek aktualizace v aplikaci

Post by Vita56 » 01.06.2016 16:33

Jasně, rozumím. Něco takového jsem si myslel. Jen by snad bylo dobré, pokud aplikace nenačte data, třeba kvůli překročení limitů, aby to nějak dala vědět. Pokud si totiž člověk nevšimne data aktualizace a data, kdy data byla změřena, tváří se to, jako že je všechno v pořádku. A přitom mám úplně jiná data, obzvláště, když si z oblíbených vyberu stanici, která je hodně daleko..
Vytvořím si účet, to bude teď nejlepší..

Vita56
Posts: 3
Joined: 26.05.2016 12:55

Re: Výpadek aktualizace v aplikaci

Post by Vita56 » 01.06.2016 18:09

Takže účet mám, aplikace koupená, vlastní stanici nemám a hned mám drobné vylepšení. :) Když mám účet, tak se mi v levém panelu prohodí pořadí a nahoře mám vlastní stanici venku, uvnitř a veřejnou stanici. To celkem chápu, ale vadí mi, že když aplikaci zavřu a znovu spustím, vždy se mi vybere první možnost, což je moje stanice - venku. Já vlastní stanici nemám, tak vždy musím změnit a kliknout dolů na veřejnou stanici.
Nemohlo by si to pamatovat poslední použitou stanici (vlastní venku, vlastní uvnitř, veřejná) a tu vybrat při dalším spuštění?

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 444
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Výpadek aktualizace v aplikaci

Post by Radim » 01.06.2016 18:22

To proto, že na to není aplikace připravena. Vše se spraví, stejně jako detekce vlastní stanice, což teď nefunguje, jelikož se pro standardní uživatele počítalo s interním účtem.
Moje stanice je zobrazena jako první,jelikož majitelé těchto stanic zobrazují hlavně svá data. Jakmile bude opravena již zmíněná detekce vlastní stanice, bude vše jak má být.

Sent from mTalk

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest