Verze 1.51 (PocketPC)

Zde najdete informace o nových verzích aplikace a různá jiná oznámení. Také se zde můžete k nové verzi vyjádřit, pochválit ji atd.
Locked
User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 25.06.2009 16:54

Co je nového?
Úkolem této opravné verze je napravit problémy se zobrazováním spodní lišty u různých "nestandardních" rozlišení,
jako například 320x320 px atp., které vznikly po programových úpravách ve verzi 1.50.
Součástí instalace je nyní několik dalších skin souborů pro různá rozlišení.

Jelikož nejsem schopen v reálu ověřit funkčnost na všech displejích a provedl jsem testy jen pomocí emulátorů jednotlivých zařízení,
může se stát, že někde problémy přetrvaly.
Prosím vás proto všechny, hlavně ty, kteří používají "nestandardní" rozlišení displeje jako např. 240x400, 320x320 atd.,
aby se ozvali - v diskuzním vláknu zde, pod tímto oznámením.
Stejně budu vděčný i těm, u nichž se zobrazování chová správně.

U příspěvku uvádějte prosím jaké rozlišení používáte a zda na výšku či na šířku (ideálně šířka x výška).
V případě problému se zobrazováním připojte, prosím, také screenshot displeje.

Nový Meteoservis WM 1.51 můžete stahovat ze stránek produktu.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 25.06.2009 17:03

Vzor:
Standardní rozlišení 240x320 (š x v) tj. QVGA je OK.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 26.06.2009 10:03

Isomil wrote:Na 480 x 640 (š x v) nefunguje.
U předchozí verze jsem mírně upravoval skin (změna barev a tlačítek). Je zajímavé, že po instalaci verze 1.50 i 1.51 se mi meteoservis objeví s upraveným skinem(změněné barvy pozadí a oddělovačů), ale zcela bez lišty s tlačítky. Po ukončení, a přeinstalací berzí 1.45 se meteoservis spustí s barvami pozadí z upraveného skinu, ale s tlačítky ze skinu dodaném s aplikací.
Pokud mohu, rád pomohu s testováním.
To je tím, že skin pro 480x640 není součástí instalačního balíku. Zkus tento postup:
- Ukonči aplikaci z menu Možnosti → Ukončit aplikaci
- Smaž z adresáře \Meteoservis\Skin soubor "480x640.skin". Nová verze nemusí být s tvým upraveným skinem "kompatibilní".
- Spusť znovu Meteoservis
- pokud i tak bude problém dej sem screen

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 26.06.2009 10:51

Isomil wrote:Děkuji, rada pomohla a vše šlape.
Rád bych se ale vrátil ke "svým"barvám ve skinu. Ne protože je černá a šedá v módě, ale prostě jsem na černošedobílou grafiku zvyklý již hodně let. Který soubor skin mám upravit? (640x480.skin?)
Ne, pro rozlišení 480x640 (š x v) je nutno vytvořit soubor 480x640.skin.
Třeba z již existujícího souboru 240x320.skin, tedy kopie + přejmenovat.
Pak soubor upravit dle potřeb. Parametry v sekci "General settings" by měly vypadat takto:
Screen@Width = 240
Screen@Height = 320
Screen@DPI@W = 96
Screen@DPI@H = 96
Screen@AutoScale = 1

Zkus.

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 01.07.2009 08:27

nypro wrote:Na Treo Pro ani tato verze nefunguje, zobrazená stránkaje moc dlouhá, neni celá a opět schází ovládací lišta, spolehlivě funguje akorát verze 1,40, zobrazovaná stránka je celá a lišta je taky OK.
Rozlišení?
DPI?
Real-VGA režim?
Screenshot?

Bude jistě stačit úprava skin souboru, ale pokud teda nejsi schopen si sám pohrát s nastavením, bude nutná tvoje angažovanost a spolupráce - teda pokud to chceš vyřešit...

Zkus upravit jeden řádek v souboru skinu tj. 320x320.skin.
Řádek Screen@DPI@H = 96 změň na Screen@DPI@H = 128
Pak soubor ulož, ukonči kompletně Meteoservis (Možnosti - Ukončit...)
a pak spusť Meteoservis znovu. Co vidíš?

Mareka
Posts: 2
Joined: 26.02.2009 09:11

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Mareka » 01.07.2009 16:28

[quote="Hujer"]Zkus upravit jeden řádek v souboru skinu tj. 320x320.skin.
Řádek Screen@DPI@H = 96 změň na [b]Screen@DPI@H = 128[/b]
Pak soubor ulož, ukonči kompletně Meteoservis (Možnosti - Ukončit...)
a pak spusť Meteoservis znovu. Co vidíš?[/quote]

Potvrzuji že je to OK i na Samsungu SGH i780 s rozlišením 320x320

Mareka
Posts: 2
Joined: 26.02.2009 09:11

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Mareka » 01.07.2009 16:40

Jen je ještě třeba nahradit v ProgramFiles soubor MeteoservisTodayItem za ten správný pro rozlišení 320x320 - jinak se nezobrazí na Today obrazovce spodní řádek s teplotou.

User avatar
orol
Posts: 2
Joined: 21.02.2009 23:33
Location: TATRY
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by orol » 01.07.2009 17:52

Ahoj! Vdaka za nove verzie...
Rozlisenie 240x400 (š x v) tj. WQVGA (napr.OMNIA) je OK.
rovnako tak tmu bolo aj u verzie 1.50 (som nemal cas podakovat!)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by Radim » 01.07.2009 18:01

Fajn, jsem rád že to šlape jak má ;)
Díky všem za informace a spolupráci.

RobertV
Posts: 1
Joined: 26.05.2010 16:05
Location: Praha

Re: Verze 1.51 (PocketPC)

Post by RobertV » 27.05.2010 14:55

Vzhledem k počtu druhů mobilů, respective druhů poměrů stran, různych délek stran, rozlišení, DPI a bůh víc o ještětě + několik druhů win mobile, včetně poslední 6.5 je docela pochopitelné, že asi není sranda udělat program, který by na všem běžel bez problémů ve správném zobrazení. To už pak snad jedině udělat různé verze cab. pro alespoň podobné druhy zařízení, to by ale musela být hrozná práce, což mě u free prográmku hraničí s masochismem :-D
A vůbec, myslím si, že u free prográmku má každý tak maximálně právo na dotaz či upozornění, rozhodně ne na stěžování si, či snad dokonce pomlouvání ...

Locked