ICAO kody...

Napište své zkušenosti s používaním aplikace Meteoservis. Svěřte zde své přání, návrhy na zlepšení aplikace či přidání nových funkcí...
Post Reply
pekox
Posts: 1
Joined: 12.04.2009 23:32

ICAO kody...

Post by pekox » 12.04.2009 23:44

Chcel som si nastavit predpovede pocasia pre Kosice (nie tie v Cechach, ale na Slovensku ;-) a najprv som si dal ICAO-kod, ktory bol ponukany v programe "Meteoservis" (...inak, vynikajuci program): LKKZ
Ale potom som (nahodou) na Google zistil, ze je niekde, a to na mnohych miestach, vo svetovych databazach chyba (u mnohych slovenskych; i ceskych? miest) v oznaceni. Pre Kosice by malo byt vraj LZKZ. Suvisi to asi s tym delenim Ceskoslovenska na dva staty atd...
Neskumal som zatial, co je spravne - niekde inde som sa dozvedel, ze pre CR su prve 2 znaky "LK.." a pre Slovensko "LZ.."

Otazka: aka je ta "prava" hodnota, resp. na ktoru reaguje program Meteoservis... Najlepsie by bolo, keby sa tam niekde objavili aj nejake GPS (teda aspon zemepisne) suradnice... vychodna dlzka a severna sirka.
(Kto poradi ?)

Pekox

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: ICAO kody...

Post by Radim » 14.04.2009 08:47

Pro Košice je ICAo kód LKKZ. Alespoň co se týká zdrojů, které Meteoservis využívá.

Více určitě zjistíš v tomto článku: http://magazin.softimage.cz/meteoservis ... martphone/

Například i z tohoto odkazu: http://wxweb.meteostar.com/sample/sampl ... ?text=LKKZ

George
Posts: 7
Joined: 01.09.2011 20:31

Re: ICAO kody...

Post by George » 01.09.2011 20:39

Zdravim, mam nainstalovanu verzi 1.20 pro Android a jiz po instalaci je v seznamu mest Liberec s kodem LKLB. Kdyz jsem ale procital Vas web kde pisete, ze ICAO kody lze overit na webu http://wxweb.meteostar.com/sample, tak jsem to zkusil a zjistil jsem, ze kod LKLB vubec neexistuje viz. http://wxweb.meteostar.com/sample/sampl ... ?text=LKLB
Je tedy kod pro Liberec spravne nebo je seznam chybny ?

Jinak aplikace je naprosto skvela a chybi mi v ni snad uz jen 2 veci - predpoved pro lokalitu dle GPS a snimek detekce blesku.

Opravdu dobra prace ;)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: ICAO kody...

Post by Radim » 02.09.2011 10:45

LKLB je jedna z mála vyjímek. Důvodem je, že jsme chtěli lépe pokrýt ČR a tak jsou data pro některá místa získávána odjinud. LKLB je platný kód Liberce pro Meteoservis, bez obav.

Automatické nastavení lokality dle GPS bude. Předpověď pro přesné místo dle GPS je jen fake, vždy jde jen o aproximaci dat, jelikož ta jsou vypočítávána po 0,5° tj. rastr cca. 40x40 km.

Blesky v budoucnu budou také - do příští bouřkové sezóny určitě.

Post Reply