Nastavení ICAO dle GPS polohy

Napište své zkušenosti s používaním aplikace Meteoservis. Svěřte zde své přání, návrhy na zlepšení aplikace či přidání nových funkcí...
Post Reply
LadaSt
Posts: 1
Joined: 08.08.2011 12:35

Nastavení ICAO dle GPS polohy

Post by LadaSt » 08.08.2011 12:41

Zdravím. Byl jsem v jižních Čechách a měl jsem trochu problém s nastavení (výběrem) ICAO kódu pro danou lokalitu. Až po pročtení několika diskuzí jsem zjistil, že mám zvolit rakouský Linz. A v tu chvíli mě napadlo, že by nebylo špatné dodělat do programu automatické zjištění GPS pozice a podle toho zvolení příslušného ICAO kódu ze seznamu. Bylo by to řešitelné?
Jinak se připojuju k ostatním, že tento program je bezkonkurenční. zatím jsem lepší nenašel ;)

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Nastavení ICAO dle GPS polohy

Post by Radim » 08.08.2011 15:26

Ano, o tomto se uvažuje a bude celkem brzo k dispozici pro Android a Windows Phone verzi aplikace. Kompletní a lepší pokrytí ČR/SR si ještě vyžádá nějaký ten čas, ale automatický výběr toho správného bodu pro předpověď bude implementována už (relativně) brzo.

babi
Posts: 4
Joined: 25.07.2010 10:20

Re: Nastavení ICAO dle GPS polohy

Post by babi » 08.08.2011 20:39

paráda. geolokace mi docela chybí. už se na ní těším.
ještě otázečka na radima: v aplikaci je uložené místo LKMT jako opava, ale přec tento icao kód je pro ostravu, mošnov? nebo se pletu?
dále jsem také našel icao letiště ve frýdku-místku: LKMIST, viz:

Code: Select all

http://wikimapia.org/4463895/cs/Letiště-Místek
ale do aplikace jde zadat pouze 4-místný kód. je nějaká možnost do aplikace dostat toto místo? přeci jen blíže mému domovu je frýdek-místek, než ostrava (opava?).
děkuji

User avatar
Radim
Site Admin
Posts: 463
Joined: 16.12.2008 18:59
Location: Opava
Contact:

Re: Nastavení ICAO dle GPS polohy

Post by Radim » 09.08.2011 09:26

babi wrote:otázečka na radima: v aplikaci je uložené místo LKMT jako opava, ale přec tento icao kód je pro ostravu, mošnov? nebo se pletu?
dále jsem také našel icao letiště ve frýdku-místku: LKMIST, viz:

Code: Select all

http://wikimapia.org/4463895/cs/Letiště-Místek
ale do aplikace jde zadat pouze 4-místný kód. je nějaká možnost do aplikace dostat toto místo? přeci jen blíže mému domovu je frýdek-místek, než ostrava (opava?).
děkuji
Myslím, že všechny odpovědi lze najít třeba zde http://forum.softimage.cz/viewtopic.php?f=20&t=38 a nebo na odkazovaných stránkách projektu.

User avatar
Vlastik
Posts: 26
Joined: 10.02.2011 13:37

Re: Nastavení ICAO dle GPS polohy

Post by Vlastik » 13.08.2011 11:34

LKMT je opravdu kod Mosnova. Vypada to, ze mi unikla spatna verze soboru, ve ktere jsem si zmenil nazev mista :) .

Post Reply