Page 1 of 1

Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 26.05.2016 21:46
by hamoun
Po doporuceni se obracim na oficialni forum

aplikace nefunguje na pozadi
dlazdice ukazuje data pouze aktualni k poslednimu pusteni aplikaci.
casem se z ni stane "neziva dlazdice" - s obrazkem aplikace

nevidim aplikaci v seznamu moznych aplikaci bezicich na pozadi.
jsem si jist, ze to tam bylo.
MYSLIM si, ze odtamtud zmizela po zakoupeni ...

odinstalovat/nainstalovat jsem zkousel ..

930 - oficialni vetev - posledni verze W10M - .318
zkousel jsem prenastavovat delku obnovy (15, 20, 30min), to nepomohlo ...

vsecky ostatni dlazdice bezi
(meteoservis pro, chronos +, cistota ovzdusi, ...)

internet - wifi + neomezena data

jakmile rozkliknu aplikaci, vidim data z posledniho otevreni a ihned se aktualizujou.
dlazdice pak obsahuje posledni data ...

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 27.05.2016 10:39
by Radim
Za problémy s obnovou LiveTile se omlouvám a zároveň děkuji za upozornění. Testoval jsem snad úplně všechno, ale varianta, že na dlaždici budu mít jen info z veřejné stanice (což je zřejmě i váš případ) mi nějak unikla.
Sám stanici mám, takže jsem jak magor celou dobu testoval jen variantu se soukromou stanicí.

Problém byl tedy objeven a vše bude opraveno hned v následující verzi, kterou samozřejmě vydám co nejdříve.
Vydržte prosím...

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 27.05.2016 10:42
by MAC
Hlasim stejny problem. Vybral jsem si nejblizsi Meteo stanici, pri spusteni aplikace se mi stahnou aktualni data, do te doby vse OK.
Mam dokonce v nastaveni nastaveno aby app bezela na pozadi. Ale na pozadi si nestahne data z te zvolene stanice, jen kdyz znovu app zapnu. Takze se ani prubezne neaktualizuje dlazdice...
Jinak super appka, diky ;)

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 27.05.2016 10:57
by Radim
Jak jsem psal výše.
Problém byl tedy objeven a vše bude opraveno hned v následující verzi, kterou samozřejmě vydám co nejdříve.
Vydržte prosím...

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 27.05.2016 15:15
by hamoun
Moc díky za odpověď. Je to přesně, jak je popsáno. Mám jen "veřejnou stanici".
Aplikace je levnější, než kupovat stanici vlastní :)

Aplikace je jinak parádní ... ;)

jinak ... ale to je fakt jen návrh: podle me by se mohla zjednodusit ta dlazdice (ve stylu meteoservis)
dal bych pryc tu grafiku (teplomer), adresu dolu, stejnou velikosti, jako meteoservis (když jsou vedle sebe, at je to stejne) ... a zvetsit teplotu .. je tam ještě jeden radek (prave ten spodni) ... ale vzhledem k tomu, jak je zpracovany meteoservis, tak ono verim, ze to bude casem dokonale ve stylu, který nedokazu ani domyslet :)
takze to jsou opravdu jen drobnosti k super aplikaci ...

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 27.05.2016 15:52
by Radim
MeteoStation je UWP aplikace a pro dlaždici využívá systémové prvky, takže rozložení a grafika na dlaždici je omezená určitými pravidly. Ostaně tak je to doporučeno přímo od MS. Bohužel není možné si takzvaně dělat "co bych chtěl" jelikož rozložení a např. rozestupy mezi prvky nebo velikost či typ písma není možno měnit zcela libovolně.
Meteoservis je WP8 aplikace a generuje dlaždici jako obrázek zcela sám, což je jednak časově náročnější (více CPU času, větší spotřeba energie) a taky paměťově náročnější tj. skoro na hranici dovoleného limitu.

PS.
V budoucnu jistě přibude více rozložení na dlaždici. Momentálně lze např. využít tzv. jednoduchou variantu (viz Nastavení), kdy se zobrazuje pouze teplota.

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 30.05.2016 10:42
by hamoun
Moc díky za vysvětlení a za opravu dlaždice :)

Re: Ziva dlazdice se neaktualizuje

Posted: 30.05.2016 13:53
by Radim
Nová verze vydána a problém by měl být odstraněn.
Viz http://forum.softimage.cz/viewtopic.php?f=75&t=1086